Vonal

Mondanám. hogy őszintén meglepődtem azon, hogy őszintén meglepődtek páran, hogy az edzői munkavégzéshez képesítés kell, de nem akarok hazudni.

Teljesen nyilvánvaló volt már az előző posztom megírása pillanatában, hogy jönnek majd, akik nem fogják érteni, lesznek majd akik nem akarják érteni, meg lesznek akiknek nem érdekük, hogy megértsék, amit mondok.

Az is napnál világosabb volt, hogy hogy, hogy-nem elvtársak éppen az én kis fitnesz instruktori végzettségem lesz a céltáblája sokaknak. Evidens volt, hogy a végére az jön majd ki, hogy ezt a hülye is elvégzi és a törvény is fos, hogy ilyeneket enged és egyébként is mondjak már le.

Sajnos az a helyzet, hogy amit a múltkori posztban írtam továbbra is tény: A triatlon edzői vizsgán az edzőjelöltek elméleti tudásukról, élettani, edzéselméleti, gimnasztikai tárgyú ismereteikről betűre ugyanabból vizsgáznak, mint a lesajnált fitness instruktorok!

Egyébként még azt szeretném csak halkan megkérdezni, hogy ha ennyire nulla ez a végzettség, ennyire könnyű elvégezni (kurvára nem az), akkor miért nem végzi el mindenki már a nulladik pillanatban, aki emberekkel szeretne foglalkozni? (Én így tettem, kb. senki nem tudta az akkori DK Team-ből, hogy tanulok, pedig ott volt a látókörömben 2000 potenciális ügyfél, furcsa mi?)

A világ az egy összetört kép és a vonal, ami mentén összetörték az köztünk húzódik éppen.

Hát akkor lehet, hogy újdonságot mondok, de az edzőség egy egészségügyi segítő hivatás. Egy edző a rábízott sportoló testével dolgozik, az egészségügyi állapotára hatással van, tök alap (kellene, hogy legyen), hogy amíg nincs megfelelő anatómia, élettani tudásod, addig nem foglalkozol sportolókkal.

A szabadidő sportolónak, hobbifutónak meg sajnos észnél kell lennie, ha edzőt választ!

Ebben mi Olivérrel annyit tudunk segíteni, hogy megkeressük azokat az edzőket, állóképességi istállókat, akik osztoznak az értékrendünkön és velük közösen elindítunk egy szakembereket összefogó, kereshető, független adatbázist, ahol transzparens az adott edző szakmai végzettsége, szakmai sikerei, elérhetősége. 

Erre a projektre ingyenesen bedobjuk a köz javára a futoedzo.hu domainünket és az elinduláshoz szükséges fejlesztési költséget is megfinanszírozzuk.

Aztán majd eldöntik a hobbifutók, hogy innen, vagy a facebook-ról választanak edzőt maguknak.

A magam részéről a témát lezártam.  (Jaja, tudom, hogy lógok még a Plandurance-t érintő idézet boncolgatásával, türelem 🙂

2020-04-21T09:08:37+00:00