Új barátom: Puncipiramis

Most, hogy újra indítom a blogot érdemes újrahúzni a határokat és odacsapni egy nyelvművelésügyi pörölykalapáccsal. Akinek nem fér bele új barátom, Puncipiramis neve, annak helló. Katt az ikszre, vagy vissza gombra, vagy bárhova. (Hozzám hasonló nevű futóbloggereknek üzenem, hogy most találtam ki a szót és rettenet sokat gondolkoztam rajta, majdnem volt vagy két perc, szóval nem lopni, ezt se).

De akkor most nagyon komolyan nézzél már magadba és adjál már a Stryd-nak más nevet! (Pinamis? Ne legyél már paraszt, Atya ég!)

 

stryd2

Szóval elspoilereztem, Puncapiramis leánykori nevén egy Stryd teljesítménymérő, magyarul powermeter, fel kell pattintani a cipőfűzőre, mint bármelyik másik footpod-ot és mér ez mindent, de ne szaladjunk ennyire előre.

Tegnapi posztomban még arról írtam, hogy újraindulok itt futásilag és blogolásilag, de ehhez az is hozzá tartozik, hogy visszatértem sportolóként is Olivér mester szárnyai alá, már aki el tudja képzelni Olivért szárnyakkal. Csüccs mesélem.

Én is látom edzőként, hogy két fajta ember van*, akinek szüksége van arra, hogy felügyelje valaki az edzését és akinek nincs. Sok olyan sportolóm van, aki tudja mit kell csinálni, de mégis velem dolgozik, hogy tervezze, figyelje, számonkérje, monitorozza, konzultáljon és értelmezze valaki a munkáját hogy tényleg meg is legyen az a munka csinálva. Most így majd egy év után be kell látnom, hogy én is ilyen arc vagyok. Karcoljunk be megint az Önismereti tréning rubrikába egy pontot a futás javára. Nyár elején vagy mikor, az Ultra díszbemutatóján mondtam Olivérnek, hogy ne fáradjon már az edzéseimmel, aránylag elég jól tudom, hogy mit kell(ene) csinálnom, hogy jobb legyek, innem majd vezetem én ezt a szakadt Barkaszt. Na kiderült, hogy én nem vagyok ez a beadom magamnak a szögletet és be is fejelem típus. Ha egyedül vagyok magammal hagyva, akkor győznek az egyéb szempontok, minden fontosabb lesz és felülkerekedek saját magamon, lásd a tegnapi poszt! Ne kapkodj, linkelem. Jobb az, hogy ki van ez a dolog szervezve egy olyan embernek, akivel egy rugóra jár az agyad, akiben megbízol és akinek a szúrós tekintetét magad elé tudod képzelni, amikor hétvégenként átnézi az edzésnaplódat.

A közös munka aprópóját az adta, hogy Olivér agyonhájpolta (“nem rossz, érdemes ránézned”) egy találkozónk alkalmával ezt a teljesítménymérős technológiát és beimpulzusvásároltam magamnak is egyet. Az nagyságrendileg biztos már, hogy az Akadémia 2018-as tanévében már nem csak pulzus és tempó zónákra fogunk tervezni, hanem (Olivér) teljesítmény zónákra is. Szóval Oli watt alapon vezeti az edzéseimet, én meg tanulok, figyelek, olvasok és ismerkedek, néha átbeszéljük, hogy ki mit lát az adatokon. Amilyen fostalicska állapotban most vagyok, lesz mit nézni idővel, reméljük.

Tegnap megjött a heti terv 1/1.  Mára 60perc 250-260 watt között, utolsó 5p 270W. (Kettes zóna, végén egy kis hármasba kalandozás. Watt alapon.)

Mivel mostantól egy szar szemét szar alak vagyok, ha kihagyok edzést, ezért nem hagyom ki, még akkor se, ha életem párjával meglátogattuk a Bazilikánál a karácsonyi vásárt, aztán átbandukoltunk a Vörösmarty térre is és a Starbucksba átöltözve kellett elindulnom futni. Igen, a városba való futócipőben menés, hátadon futócucc cipelés, majd szupermenes átöltözés a férfi mosdóban még mindig játszik.

Közszolgálati blokk: Bazilikaánál karácsonyi vásárban sima lángos 1000, sajtos tejfölös 1500. Itt szemben a Sárkány Centerben 650-ért kapható kínai karácsonyi gyerta 1500. Bögrék 3500-tól a csillagos ég. Több mint a fele a sátraknak alkohol és kaja, hiszen karácsony. Vörösmarty eggyel jobb.

A mai edzés PP gyári weboldalán.

Relive ‘Evening Run’

Garmint is linkelem itt alant. A szövegre kell kattolni és akkor látod a power adatokat, meg minden szírszart)

 

 

*Valójában hülyeség és 10 fajta ember van: aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem 🙂

2017-12-13T07:47:55+00:00