Seneca, hajó, köcsög-jövök

Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.” 

Oké, oké, ez egy 2000 éves idézet és ne legyünk már olyan kurva igényesek, de azért a mai embernek (pl. nekem) már kellene a mondatba a hajó szó. Szóval most spontán tolok egy Seneca-Gergő, Gergő-Seneca kéziszótár bejegyzést: 

Semmilyen szél nem kedvez annak a hajónak, aminek halvány segédfogalma sincs, hogy merre tart.

Az állóképességi szakember Seneca már bő 2000 évvel ezelőtt is tudta, hogy mi kell nekünk futóknak, hogy felkeljünk, hogy kimenjünk, hogy átöltözzünk. Célok kellenek. Cél lehet persze versenycél, de cél lehet az is, hogy csak megtaláld a munka-család-énidő bermuda háromszögben a magad kis helyét. Cél lehet az is, hogy egészségesebb, fittebb, boldogabb légy, vagy hogy megmutasd a világnak, volt pasidnak, volt csajodnak, hogy menjen már a francba, vagy egyszerűen csak a mozgás hoz egy olyan rendszert az életedbe, ami nélkül szétesne valamiért. 

Én a magam részéről most csodálatos célt találtam magamnak. Kb. pont azt, amit 10 éve. Legyőzni ugyanazt a csávót, akit 10 éve. Saját magamat. Biztos van az a nagyon messziről látható pénzösszeg, amit ezért a gondolatért el lehetne pattintani egy csapat pszichológusnál, de maradjunk csak annyiban, hogy ennek a csodálatos DK történetnek egy aránylag idegesítő szála volt így utólag, hogy viszonylag szép eredményt hoztak össze a legyek. 

Ez az 1:39-es félmaraton, meg egy 3:33-as maratoni idő ebben a szabadidő-, hobbifutós sportágban már pont olyan eredmény, amivel kapcsolatban még az ínyencek is meglepődve kérdeznek vissza. Tényleg, ilyen eredményed van? (Na, ez egy ilyen fordítós poszt, lefordítom ezt is: Látom, bátya azért van rajtad még egy 40 kilócska felesleg, biztosan, hogy nem álmodtad a napközis kis fejeddel ezekkel az eredményeket?)

Jaja, igen, dagadt vagyok és ilyen eredményem van, problem?

Persze azt azért hozzá kell tenni, hogy ezen eredmények környékén is 90 kiló körül voltam a 184 centimhez, szóval itt van egy kis támadási felületem saját magam ellen, meglátjuk! 

Szóval feladtad a leckét Köcsög, de no para, elindultam, hamarosan jövök!

2020-08-25T06:27:35+00:00