Néhány szó az IWI kerekasztal beszélgetésről, márciusi előadások

Az a megtiszteltetés ért a hétvégén, hogy az az iskola, ahol néhány éve még hallgatóként ültem, immár előadóként számít rám. Az elismerés persze nem csak nekem, meg a történetemnek szól. Azt gondolom, hogy egyre többen futunk,  a futás hála Istennek trendi dolog lett. Sorra épülnek a futópályák, rekortán karikák lepik el a várost, alkulnak és osztódással szaporodnak a futóboltok és nekünk talán már kicsit furcsa is, hogy  napok, vagy akár órák alatt telnek be versenyek, amikre még pár éve még nyugodtan a verseny előtti napokban is tudtunk nevezni. Egyre inkább látható tömeg lettünk, ma már megkerülhetetlen a futók és a futás megemlítése, ha a társadalom egészégügyi állapotát vizsgáljunk, vagy arra törekszünk, hogy ez pozitív irányban változzon. Ebben a megközelítésben a történetem jókor volt jó helyen így számos cég, iskola, futóközösség kér fel arra, hogy meséljek arról, hogy hogyan jutottam el a magányos 124 kilós programozótól a félmaratonig, maratonokig, illetve a futóedzőségig.

A futóedzőség egyik alapköve természetesen az az IWI volt, ahol most a Fitness360 elnevezésű kerekasztal beszélgetésen vettem részt.  A beszélgetésen a Garmin-t és a fitness technikai irányzatát Zempléni Zoltán képviselte, a sporttáplálkozási és étrendkiegészítőkkel kapcsolatos összefüggésekre az itteni videókból számotokra is ismerős BioTechUSA szakértő, Németh Sándor világított rá, a fitness sportolói vonalát a csodálatos Kiss Virág képviselte, míg a fitness edzői vonalát Tóth Zoltán Tozó.  A beszélgetés moderátora az egyik legkedvesebb tanárom, a gimnasztikát oktató Szloboda Éva volt.  A magam részéről örülök neki, hogy az IWI edzők majdani generációjának el tudtam mesélni a történetem és egy zseblámpával rá tudtam világítani arra is, hogy egy kezdő, túlsúlyos tanítványokkal dolgozó edző munkájában az egyik legfontosabb a preventív szempont kell, hogy legyen. Minden hozzám forduló futó a közös munka elején egy Anamnézis lapot tölt ki és amennyiben az azon szereplő válaszokból úgy ítélem meg, akkor könyörtelenül küldöm el és szakorvosi jóváhagyást kérek a közös munkához. A közös munka sem arról szól, hogy jelentkezel hozzám én meg elküldelek futni, ha úgy látom, hogy még nem vagy felkészült a futásra, akkor az elején csak gyalogolni, szobabringázni, vagy elliptikus trénerezni fogunk.  Tök mindegy, hogy hol tartasz a futásban, mindig inkább kisebb lépésben, de egészségesen juss el a célodig.

Sokan kérdeztétek, hogy merre felé lehet velem találkozni. A legfontosabb találkozási pont természetesen a hamarosan elinduló csoportos edzések lesznek. Amint a salakos pálya minősége lehetővé teszi , úgy a Kocsis Sándor Sportközpont Bihari utcai sportkomplexumában találkozhatunk hétre-hétre.  Erről a lehetőségről és a közös edzésekkel kapcsolatos tudnivalókról természetesen majd még írok a maga idejében. Már most megemlítem, hogy idén is megtartjuk a balatonfüredi edzőtábort, szóval ne csináljatok programot a május  5-7.-ei hétvégére, részletekkel majd még jövök. Aki viszont addig is szeretne velem találkozni, beszélgetni, az ne habozzon és keressen meg az alábbi előadásokon:

Helyszín: Ráckeve, Skarica Máté Városi Könyvtár (Ráckeve , Kossuth L. u. 9.)
Időpont:  2017. március 2. csütörtök 18.00 óra
Szervező: Ráckeve4 Szabadidősport Egyesület

Helyszín: Budapest, Horváth Mihály tér 8, 1082
Időpont:  2017. március 16. csütörtök 12.00 óra
Szervező: Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

2017-02-27T12:15:00+00:00