Mozdulj Gamer – 2017 évi életmódváltó kihívás

A tavalyi évben minden hónapban lehetett velem és a futócsapatom tagjaival találkozni a Mozdulj Gamer mozgalom havi rendszerességgel elkövetett eseményein. A céljaink közösek: megmutatni a gyerekeknek, hogy van világ a számítógépes játékokon túl és ha lehet, akkor tegyünk egy óvatlan kísérletet arra, hogy legalább néha-néha kipattanjanak a számítógép elől és mozogjanak, fussanak, kosarazzanak, vagy éppen túrázzanak egy jót.

2016-ban a Mozdulj Gamer mozgalom szeptemberi lézerharcos eseményén (amikor is a Dagadt Köcsög Team csapata az előkelő tökutolsó helyen végzett) egy fogyásos, átalakulós kihívást indítottunk útjára. A résztvevők önkéntesen vállalt szent feladata az lett, hogy próbáljanak meg magukról néhány kilogrammot lepattintani az évadzáró decemberi eseményig. A kihívás királya az, aki százalékos arányban a legmesszebbre rúgja a pöttyöst.

Három hónappal később, a decemberi kihíváson hála a jó Istennek semmilyen csapatjátékra nem került sor, így sem én, sem a csapatom tagjai nem lettek tökutolsók, cserébe viszont  ha nem is a Duna jegén, de ahhoz nagyon közel, a Bálna jégpályáján pedig Simó Balázst koronáztuk királlyá, aki nem csak a csodálatos súlyvesztését könyvelhette el sikerként, de még egy Xbox One S játékkonzollal is gazdagabb lett.

Balázsnak is volt honnan indulni, a szeptemberi mérésen 116 kilóval mérlegelt, de aztán elkezdett odafigyelni az étrendjére. A reggelire, de gyakran ebédre is letolt kakaóscsigákat és sütiket felváltotta a tonhal és a csirkehús, köretként rizs és gyakran (atyagég!) a saláta. Néha azért maradhatott a péksütis bűnözés, mert eközben a sport is elkezdett beépülni hősünk életébe. Balázs elkezdett kosárlabdázni és immár heti 4 edzés és a hétvégi meccsek már beépültek az életébe.  A változást persze a környezetünk is észreveszi és a sportosabb felsőtest a csajokat is jobban mozgatja. Az étrendi és mozgásbeli változások meg is hozták az eredményt, Balázs a decemberi mérlegelésen már  csupán 105,4kg volt, azaz a kihívás három hónapja alatt több, mint 10 kilótól vált meg, így ezzel aránylag messziről is jól látható, hogy teljesen megérdemelten tette fel a kis polcra az Xboxot.

Na kérem. A történet azért is fontos számodra, mert most rajtad a sor, hogy Balázs nyomdokaiba lépj és változass! 2017-ben ismét várjuk azokat a fiatalokat, akik nem csak szeretnének részt venni a Mozdulj Gamer eseményein, de közben változnának is egy kicsit. Szombaton, azaz április 29-én indul a 2017-es évi aktivitás!

A Mozdulj Gamer szombati eseményén ott leszünk és a Dagadt Köcsög Team önkénteseivel egészségügyi méréseket foguk végezni sérelmetekre.

A feladatod a következő:

 • Gyere el a Mozdulj Gamer szombati rendezvényére és vegyél részt ingyenes testösszetétel vizsgálatunkon!
 • Ha az eredményeidből az derül ki, hogy szükséged van egy kis súlyvesztésre, akkor regisztrálj a játékunkra és tegyél szent fogadalmat, hogy változtatsz rajta.
 • A regisztráció után bármilyen kérdésed van a mozgással, étrenddel, az első lépésekkel kapcsolatban, ott leszek, tudunk beszélgetni.
 • Gyere el a Mozdulj Gamer következő eseményeire is, ahol szintén ott leszünk, így folyamatosan nyomon tudod kísérni az átalakulásodat, akár fotózhatod is nálunk a folyamatot, hogy később legyen mivel büszkélkedni a barátoknak, hogy honnan-hova jutottál el.

Minden egészségügyi mérésben résztvevő játékos Mozdulj Gamer karkötőt kap ajándékba, illetve a legnagyobb mértékben fogyó kolléga egy Microsoft Xbox one S játékkonzollal lehet gazdagabb. Ünnepélyes eredményhirdetés a PlayIT-en!

Találkozzunk szombaton!

Férj hozzá midnen tudásunkhoz

 • 18 órányi szakmai videó
 • 480.000 karakternyi szakmai poszt
 • Csak klubtagoknak szóló cikkek

Lépj be a belső körbe

 • 20 hetes PREHAB videósorozat a sérülések elkerülése érdekében
 • Zárt facebook csoport, csak klubtagok részére
 • Vásárlási kedvezmények partnereinknél
 • Zártkörű események csak klubtagok részére
2017-04-28T08:22:10+00:00