Elölről

Lehetne persze,  hogy most még pár hétig befogom a számat és eltakarom a napelemes billentyűzetem elől a napot és csak szilveszterkor teszek valami nagy fogadalmat, aztán kipattintok valami posztot, de nem vagyok ilyen fogadalmas típus, nem hiszek a hétfőkben. Volt már ezer, aztán nem történt semmi. Ez a 2017-es évem egyrészt életem legfontosabb éve, másrészt meg az egész év úgy ahogy van el lett baszva.

Ez a kettősség néha már felőröl és most kezdhetek mindent elölről…elölről.

Februárban magam mögött hagytam a programozói állásomat és immár teljes mell- és vállszélességgel a futóimmal foglalkozom, sérelmükre. Amikor  elkezdtem edzősködni, nem hittem volna, hogy futóimmal ilyen hamar ilyen sikereink lesznek, olyan számokat és olyan fejlődési íveket hoznak, amik bármilyen összehasonlításban, bárki számára büszkeségre adhatnának okot, persze nekem is. Apu büszke mellkasa vagyok, again. A másik, hogy nagyságrendileg szarrá szpemeltük vele a facebookot, de ugye nyár elején útjára indítottuk Olivérrel a Fuss Te is Akadémiát. Tekintsük ezt egy startup projektnek, van vele meló, de basszus a világ egyik legjobb állóképességi edzőjével van közös projektünk. Függöny.

Másrészt viszont ezeknek a váltásoknak és szakmai sikereknek nagy ára volt. Egy életem van nekem is, a hangsúlyok eltolódtak a munka felé, így két dolog kopott el az életemből idén: a futás meg a blogolás. Kurvára nem jó kombó, ha az ember alapvetően szeret magára futóbloggerként is gondolni, és én szeretek. Menjünk sorjában!

A futás részével az van, hogy az  év első felében még a tavalyi Spar maratonon összeszedett talpgyulladás tette zárójelbe a futásokat. Ezekből a masszív leállásokból nehéz visszajönni, visszakaparint a kényelmes lét, és a kényelmi zónád visszaszippant. Az év második felében meg hagytam magam a munka alá temetni, kurva sokat dolgozni, edzéstervezni, akadémiát és Futóműhelyt építeni, belevetni magam a tengermély munkamániának az ő kútjába. Nem bánok semmit, ennek most így kellett lennie, most volt itt az ideje, de most – stolbuci T betűt formáló tenyerei összeérnek- ennek vége. Kibaszott 60 percet nem tudok egyenletesen futni, a régi gyorsaságom jórészt megmaradt, de az állóképességemet elvitte a kiscica. Lassan kikopnak lábamból a hősi eposzok, a béeszemek, meg a hatórások, duplaélmények nem beszélve a háromharminchármas maratonról és hogy teljes legyen a kép, 97 kiló vagyok és kerekedik vissza az arcom, úgy, hogy nem eszek rosszabbul, mint egy éve. A futás nem pöcsöl. Ha csinálod, működik és ki tudod venni belőle, amit betettél, ha nem csinálod, akkor lehet picsogni, csak maximálisan felesleges, te vagy a csicska és visszajönnek a kilók és hozzák a haverjaikat is. Nem enged leállni, drog. Rohadék ördögi kör.

Blogolás. Alapvetően szeretek írni, nem tudom mit szeretek benne, de sokszor érzem, hogy szükségem lenne rá. Hiányzik, hogy kiírjak dolgokat magamból. Amíg nem kezdtem el ezt a blogot, addig nem tudtam mennyire jó is ez. Öngyógyítás, terápia, szellemi önkielégítés. Élőben nem vagyok nagy mókamester, a mókamesterek ritkán dadognak és sápadnak el attól, hogy tudják, hogy 15 másodperc múlva ki kell majd mondani, hogy guetamalai mogyorókávé. Szóval szeretek írni, de a futás, mint témakör nem mindig ad számomra izgalmas témát. Ezen én most túllépek a francba. Simán lehet, hogy a jövőben nem csak futós posztokat fogok ide írni. Alapvetően magamnak írok, ha futásról, akkor futásról, de ha másról, képekről, filmekről csak jelenségekről, akkor arról. Akinek tetszik, az majd idekattint, akinek csak futásos blog kell, az is megtalálja a sajátját az ezernyi futós blog között.

Szóval így megy ez.

2017-12-12T14:55:47+00:00