DKCoaching egyéni edzéstervezés2018-12-04T10:35:33+00:00

Helló új élet!

A futás által fittebb, vékonyabb és boldogabb leszel!

124 kilótól jutottam el a maratonig, az elmúlt években pedig futók ezreinek segítettem az életmódváltását. Most rajtad a sor!

Moós Gergely vagyok, Dagadt Köcsög. Futóblogger és futóedző. Talán már láttál a tévében, hallottál rólam, vagy találkoztál velem valamelyik újságban. Igen, néhány éve még 124 kilós informatikus voltam. Az irodai munka, a mozgásmentes élet meghozta a hatását. Még 30 éves sem voltam,  de már úgy éreztem, hogy elment a vonat. Soha nem fogok többet kosarazni, focizni, elfogadtam magam, mint kövér embert, lemondtam magamról.  Az élet másképp hozta. Fél éven belül három férfi családtagom halt meg szív-érrendszeri problémák miatt. Mindhárman bőven 60 év alatt.

Arra gondoltam, hogy 124 kiló vagyok, alig 30 éves. Túl vagyok a felén?

Remélem neked  még nem ismerős ez az állapot, én 30 évesen alig tudtam felmenni a lépcsőn, nem nagyon futottam már a busz után sem. Persze nem tetszett, amit a tükörben láttam, mégsem foglalkoztam vele. Nekem sajnos ezek a családi tragédiák kellettek ahhoz, hogy adjak magamnak és a futásnak még egy esélyt.  Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Mindig is utáltam futni. Arra gondoltam, hogy ha a futás sem segít abban, hogy lefogyjak, akkor semmi. Ez volt az utolsó esélyem.

Az első edzésemen még 50 métert sem tudtam futni, de nem adtam fel! Elmentem másnap és harmadnap is. Egy sor maraton és félmaraton után is erre az időszakra vagyok a legbüszkébb és tudom, hogy Te is az leszel!

Napról napra, hétről-hétre fejlődtem. A futás segített, hogy megtaláljam az életmódváltásomhoz szükséges sikerélményt és fogyjak. Ma már temérdek maratont, félmaratont futottam, több, mint 30kg-ot fogytam és mégis ezekre a kezdeti edzésekre vagyok a legbüszkébb. Ezekre az edzésekre, ahol bizony sokszor nagyon keservesen éreztem magam.

Az évek alatt megszerzett súlyfelesleg minden lépésemre mázsás teherként telepedett és húzott vissza a kanapéra.

Ezeken a edzéseken nagyon sokszor gondoltam arra, hogy milyen jó lenne, ha lenne valaki, aki már végigment ezen az úton, aki motiválna és segítene az életmódváltásomban. Csak ha legalább lenne egy biztos kapaszkodó, hogy igen, jó úton járok, így biztos sikerülni fog. Ez a gondolat inspirált arra, hogy  a történetemről blogot vezessek, de később arra is, hogy a programozói állásomat hátrahagyjam, visszaüljek az iskolapadba és futóedzővé váljak.

Én itt vagyok és segítek az indulásban, melletted leszek az első kilométereiden és feltett szándékom, hogy elkisérjelek egy új úton.
Az úton ami a futás világába vezet! Az út, amin én is elindultam és megváltoztatta az életem.

Ez a felvétel az első futóversenyemen a 2011-es Vivicittán készült, itt “már csak” 111 kiló vagyok. Igen még mindig kövér vagyok és cammogok, de nézd az arcom, mennyire boldog vagyok! Boldog vagyok mert biztos vagyok abban, hogy megtaláltam a megoldást. Itt már heti három alkalommal készültem és majdnem 15 kilót fogytam!  Tudtam, hogy jó úton vagyok! A futás megváltoztatta az életemet és hiszek abban, hogy neked is meg fogja!  Ha velem tartasz, akkor együtt készülünk majd, és ne ijedj meg, az sem baj, ha most még csak gyalogolsz! Szépen fokozatosan hozzászoksz majd a mozgáshoz és ha van kedved, akkor új emberként állsz majd ott egy-egy futóverseny rajtjánál!

Mire számíthatsz, ha velem készülsz?

Soha nem futottál még? Esetleg kicsit kerekebb is vagy? Nálam jó kezekben vagy, hiszen én is innen indultam. Tudom miről beszélsz, tudom, min mész keresztül!

Az edzésterv egyedi, csak neked szól és reflektál az elvégzett edzéseidre és beszámolóidra. Az edzésprogram hétről-hétre közelebb visz a kitűzött céljaidhoz.

Már futsz egy ideje, de megrekedtél egy szinten? Nem érted miért, hiszen te mindent megteszel, mégsem fejlődsz? Segítek!

Folyamatos az edző-tanítvány kapcsolat velem. Nem engedem el a kezed, ott vagyok melletted, és figyelek rád!

Gyakori kérdések

Igen, a közös munkához szükség lesz egy pulzusmérő órára. Bármilyen óra alkalmas, ami edzés közben kijelzi az aktuális pulzusodat, így figyelmeztetve a helyes tempóra. Azért ha teheted, akkor örülnék egy GPS-képes órának, mert az edzések naplózásához és mélyebb elemzéséhez optimális lenne egy olyan óra, ami képes GPS segítségével a sebesség, tempó és egyéb edzésinformációkat is tárolni. A pulzuszónáidat a közös munka elején határozom meg neked.

Igen! A futócipő fontosságát nem tudom eléggé hangsúlyozni. Nem lesz jó a teniszcipőd, nem lesz jó a cipő, amiben teremfocizol, kiváló csillapítású futócipőre van szükséged, olyanra amit szakértők javasolnak kifejezetten a te lábállásodra. Legyen akármilyen ismert márkájú a cipő, ha nem a te lábállásodra készült, akkor sérülés lehet a vége. Az első konzultáción majd elmesélem, hogy hol és hogyan tudod beméretni a lábad!

Igen! Bárki lehet futó, bárki el tud addig jutni, hogy félmaratont, vagy akár maratont fut. Lehet, hogy én rosszabb állapotban voltam, mint te, amikor indultam, mégis most már álmomból felkeltve is tudok félmaratont, vagy akár maratont futni. Én nem vagyok különleges, te is meg fogod tudni csinálni! És van egy jó hírem: én már végigmentem ezen az úton és itt vagyok, hogy segítsek neked!

Megbeszéljük a kiinduló helyzetet, felmérem az egészségügyi állapotodat és megnézem az elvégzett edzéseidet. Meghatározzuk az elérhető célokat és a célok elérése érdekében ránk váró feladatokat.

A célok kitűzése mindig közös megbeszélés tárgya lesz. Vallom, hogy nincs lehetetlen, de őszinte leszek hozzád és ha egy célt nem tartok reálisnak, azt meg fogom neked mondani, és azt fogom kérni tőled, ezt fogadd el. Nekem a legfontosabb az egészséged, éppen ezért nem fogom hagyni, hogy türelmetlenség vagy meggondolatlanság miatt egy sérülésbe, vagy kiégésbe hajszold magad. Hidd el, egy rövidtávú elképzelés sem éri meg, hogy hosszútávon tönkretedd magad! Az edződ leszek. Ez azt is jelenti, hogy az edzéstervezés mellett vigyázok is rád; megvédelek magadtól is, ha kell. Éppen ezért az edzésekben én vagyok a főnök. Hatékonyan csak úgy tudunk együtt dolgozni, és eredményt elérni, ha ezt elfogadod.

Az edzéseket a Training Peaks rendszerben végzem. Mindig csak egy hétre előre írom az edzéstervedet, ami azonnal megjelenik a Training Peaks naptáradban. Az edzések teljesítéséhez egyértelmű instrukciókat adok, tőled pedig edzés utáni beszámolókat, kommenteket várok. A hét végén az edzésadatok és a kommentjeid alapján írok neked visszajelzést és instrukciókat a következő héthez. Sok esetben szükség van arra is, hogy a kiírt edzésprogramon hétközben változtassunk, semmi gond, bármikor megtalálsz és találunk megoldást.

Ez attól függ, milyen céljaid vannak. Kezdő futóknál akár már heti három edzés is elég lehet, de ha már félmaratonra készülsz majd, akkor a három edzés épp csak a szintentartáshoz elég, itt már kelleni fog a heti négy, akár öt alkalom. Ne ijedj meg! Az elején 30-45 perces edzésekről beszélünk.

A félmaratonok és maratonok csábítása sokszor erősebb, mint a tisztességes felkészülés csábítása, ezért a mezőny sajnos tele van olyan futókkal, akik még nem tartanak ott, hogy ezeken a távokon induljanak. Így a futás rossz élmény, szenvedés és legfőképp akár sérülésveszélyes kaland lesz. Én csak akkor engedlek egy versenyre benevezni, ha arra felkészült vagy!

Igen! Az egyéni edzéstervezés mellett célom az is, hogy egy olyan szabadidő egyesületet hozzak létre, ahova testsúlytól és tapasztalattól függetlenül bárki eljöhet edzeni, ahol hozzád hasonló emberek között tudsz mozogni. Ahol csupa olyan emberrel találkozol, akik már jártak ott, ahol éppen te jársz.

A Basic és a Premium verzió közötti különbséget itt tudod megtekinteni. Ami a legfontosabb az én szempontomból, hogy basic tagok kommentjeiről és edzéseiről nem kapok azonnali értesítést, míg Premium tagok esetében azonnal jelez a rendszer.

A Silver és Gold csomagban lévő évi 2-4 konzultáció során az addigi eredményeidet fogjuk átnézni, kielemezni és ennek fényében kitűzni új célokat. Megértem azonban, ha nem tudsz eljönni, mert adott esetben külföldön vagy vidéken laksz, ez esetben telefonon vagy Skype-on fogjuk tudni tartani a konzultációkat.

Köszönöm a sok belém fektetett energiát, és eleve a lehetőséget arra, hogy kitörjek abból a tanácstalanságból, amiben egy éve voltam. Most végre látom a távlatokat a futásban.

Stokinger Zoltán

Még több ajánlás sportolóimtól

1. BÓNUSZ:

Sportolómként tagja lehetsz az egyéni sportolóimat tömörítő zárt Facebook csoportunknak, ahol én is jelen vagyok, találkozhatsz hozzád hasonló futókkal. Sosem leszel egyedül a kérdéseiddel és a motiváció mellett talán még futótársat is találsz a futóedzéseidre!

Van itt még valami!

2 db különleges BÓNUSZ jár ha most jelentkezel egyéni edzéstervezésre hozzám, amiket bármelyik csomag kiválasztása esetén ígénybe vehetsz!

2. BÓNUSZ:

Jelentkezz most egyéni edzéstervezésre és az induló konzultációs díjat, 9.990 Ft-ot elengedjük Neked! Válaszd akár az egyéni, akár a prémium egyéni edzéstervezést, a beállítási díjat elengedjük Neked, azonban a felsorolt összes szolgáltatásra és kedvezményre jogosult leszel!

EDZÉSTERVEZÉS ÁRAK

Gold csomag

24990Ft/hó
 • Induló konzultáció, közös célmeghatározás
 • Ingyenes egyéni konzultáció évi 4 alkalommal (személyesen vagy online)
 • A kitűzőtt célhoz vezető pulzuskontroll alapú egyéni heti edzésterv
 • Egyéni kérésre a kiposztolt edzésterv módosítása akár minden héten
 • Egyéni pulzuszónák meghatározása
 • TrainingPeaks edzői felügyelet és visszajelzés minden teljesített edzésedről automatikusan tájékoztatást kapok és ha be kell avatkoznom, akkor hét közben is azonnal reagálok, vagy a az edzéskommentedre válaszolok
 • 19,95$ értékű TrainingPeaks prémium előfizetés
 • Közvetlen kapcsolat 1 munkanapos válaszidővel
 • Korlátlan e-mail kommunikáció az edzővel
 • Hozzáférés a Fuss Te Is! Akadémia prémiumcsomagban hozzáférhető szakmai anyagaihoz
 • 20% kedvezmény a Fuss Te Is! Akadémia egyéb termékeiből (mobilizációs-törzserősítő program, étrend stb.)
 • 9990 Ft induló konzultációs díj*

VIP csomag

39990Ft/hó
 • Induló konzultáció, közös célmeghatározás
 • Ingyenes egyéni konzultáció évi 4 alkalommal (személyesen vagy online)
 • A kitűzőtt célhoz vezető pulzuskontroll alapú egyéni heti edzésterv
 • Egyéni kérésre a kiposztolt edzésterv módosítása akár minden héten
 • Egyéni pulzuszónák meghatározása
 • TrainingPeaks edzői felügyelet és visszajelzés minden teljesített edzésedről automatikusan tájékoztatást kapok és ha be kell avatkoznom, akkor hét közben is azonnal reagálok, vagy a az edzéskommentedre válaszolok
 • 19,95$ értékű TrainingPeaks prémium előfizetés
 • Közvetlen kapcsolat 1 munkanapos válaszidővel
 • Korlátlan e-mail kommunikáció az edzővel
 • Hozzáférés a Fuss Te Is! Akadémia prémiumcsomagban hozzáférhető szakmai anyagaihoz
 • 20% kedvezmény a Fuss Te Is! Akadémia egyéb termékeiből (mobilizációs-törzserősítő program, étrend stb.)
 • Egyéni edzésvezetés Lőrincz Olivér bevonásával
 • 9990 Ft induló konzultációs díj*
JELENTKEZEM!

csonka-agnes“Többévnyi egyedüli sikertelen próbálkozás után kezdtünk Gergővel együtt dolgozni. Évek óta ismertük egymást, tagja vagyok a DK-nak is, így amikor edző lett, nem volt kérdés, hogy “hiszek-e” neki, hogy elfogadom-e, amit mond. Hiszen nem csak, hogy tanulta és elvégezte a képzést, tehát nyilvánvaló szakmai tudással bír, de saját maga is végigment azon az úton, amin mi is botladozunk. És jó tudni, hogy amikor ezen vagy azon “sírok”, akkor igenis tudja, hogy min megyek keresztül, hiszen ő is végigcsinálta. Eleinte hitetlenkedve fogadtam azt a fejlődést, ami jött, hisz előtte évekig kínlódtam sikertelenül. Aztán hitetlenkedve fogadtam, amikor versenyekre nevezett és azt mondta, hogy meg tudom csinálni. És aztán mindig meg tudtam. Szállóigém lett, hogy “Edzőbácsinak már megint igaza volt” 🙂 Mert pontosan tudja, hogy hol tart az ember, milyen állapotban van és az általa diktált tempóval csak fejlődni lehet. 2016-ban kis túlzással többet futottam, mint előtte összesen. Leggyorsabb kilométer, leghosszabb táv, és ami a lényeg, a legboldogabb futós percek. És még nincs vége, nagyon nincs… ;)” – Csonka Ágnes

hortobagyi-gyula“Gergő példája inspirált a mozgásra. A futás segített, hogy letegyem a magas vérnyomás elleni gyógyszert és fogyjak 30 kilót. Mióta edzéseimet ő tervezi, többet és rendszeresen mozgok. Akkor is megyek edzeni, amikor még a cipőm se akar elindulni. Ez mégis csak könnyebb, mint elfogadható mentséget találni.”
– Hortobágyi Gyula

szabo-tibor“Nem számít ki vagy. Nem számít hol vagy. Nem számít milyenek a körülményeid. Nem számít sportoltál-e valaha. Csak az számít mit tudsz elképzelni. Mi az amit el akarsz érni? Fogyni akarsz? Egyszerűen csak lefutni 10-20km-t? Vagy jobb szeretnél lenni? Bízd rá magad Gergőre, és ő kihozza belőled a maximumot. Ha odateszed magad és követed az utat, el fogod érni a célod, bármi is legyen az! Keresd Gergőt, és ő megmutatja az irányt! “
– Szabó Tibor

molnar-viktoria“2016. februárban kezdtem az egyéni futó edzéseket Moós Gergő irányításával. Gyerekkorom óta sportolok, kosaras voltam. Kezdő futóként a legjobb helyre kerültem. Gergő edzései optimálisan terhelnek, ugyanakkor nagyon szépen fejlődök. Már heti 4 edzésem van, teljesen beépült az életembe. Frissen tart és legalább 15 évvel fiatalabbnak érzem magam. Van célom ebben a csodálatos sportban. Nemcsak Gergő, de a csapat is szeretettel támogat. A versenyeken nagyszerű a hangulat.”
– Molnár Viktória, fogorvos

Nagy Eszter “Mindig az életem része volt a mozgás, de az utóbbi években elveszett a motiváció és megritkult az a közeg, amiben korábban sportoltam. Elkezdtem futni, egész jól ment is, de valójában a DK-val és Moós Gergővel kaptam vissza azt a érzést, hogy rendszeresen, terv szerint és közösségben sportolok. Ezért nem győzök elég hálás lenni. Nincsenek idő/helyezési ambícióim, ezeket korábban megéltem már más sportágban, de vannak céljaim, és nagyon sokat segít nekem ez az egész a “hétköznapi”, nem kicsit stresszes munkámban is. A futás és a DK teljesen beépült a családunkba is: a fiamat ugyan nem sikerült igazából megfertőznöm, de ha közös esemény van, ő is lelkesen jön, fut, csinálja, nekem pedig nagyon sokat jelentenek ezek a közös élmények :)” – Nagy Eszter

Elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat