Balaton Szuperbalaton – 2. nap (53km)

Tegnap csomó dologról nem beszéltem, az egyik legfontosabb a verseny szempontjából, hogy minden nap jár hozzánk Masszőr Kata. Nem nagyon szoktam masszőrhöz járni, az eddigi maratonjaim után sem voltam soha. Nagyságrendileg azt gondoltam eddig, hogy 10-15%-nyi hozzáadott értéke van a masszázsnak, hát nagyon nem. Ma ha nem is úgy álltam rajthoz, mint első nap, de nyoma sem volt a szokásos droidmozgásnak, meglepődve tapasztaltam, hogy be tudom hajlítani a térdem is, satöbbi.

Balatonfüreden lakunk, innen rohantunk át a világ másik végére, meg még egy méterre Fonyódra, hogy aztán a rajtközpontban található férfi wc-ben meg tudjam Kocsis Árpitól, hogy tegnap elhitték volna nekem az eredményemet a dugókás kaland nélkül, nem járt volna érte instant kizárás. Sebaj.

A célban bennem volt a para, hogy a tegnapi kurva kemény és nehéz befejezés után, hogy fogom bírni ezt a szakaszt és főleg, mit mutat majd a telemetria, milyen tempót dob a 150 alatti pulzus mára, vagy milyen tempót dob a robotmozgásom. Van itt egy nagyon király dolog a BSZM-en. Minden reggel olyan sorrendben indítanak, ahogy az összetettben állsz, magyarán azokkal akikkel tegnap a célegyenesbe botorkáltunk, mint vert sereg,  most egyszerre próbáljuk elhitetni a másikkal, hogy fickósabbak vagyunk, mint 18 évesen és tegnap csak altattunk. Elindultam a fejemmel, de a testem nem annyira akart jönni, nyilván nem vagyok hülye, hogy egy 53 kilométeres szakaszon majd bemelegítek, az első 10-15 percben úgy mozogtam, mint akit minden irányból elkapott az a bizonyos motorosbanda, de aztán valahogy rohadt nagy csodák-csodája elkezdtek a lábaim hajlani, beolajozódni és mintha mi se történ volna, aránylag értelmes futómozgásom alakult ki, ráadásul alacsonyabb pulzus melett, mint tegnap. Az alacsony pulzus persze nem csak faszaság miatt lehet, símán jelezhet fáradtságot, meg problémát is, de éreztem, hogy most talán az aránylag ésszerű kajálás, vízívás, masszázs és az alvás következtében nem is vagyok olyan rossz állapotban, mint gondoltam.

Van ez a dékás alapmondás, hogy nem mással, hanem magunkkal versenyzünk. Ez így is van, de hála ennek a tour de france időfutamos indítási rendszernek, gyakorlatilag azokat láttam magam előtt vánszorogni, akik összetettben előttem voltak. Vadász lettem és vadásztam. Bárki akin piros rajtszámot láttam űzött vadként loholt előttem én meg vérszemet kapva vadáztam le az áldozataimat sorra és sorra. Tegnap 46 helyezttként értem be a korosztályomban, elspoilerezem a végét, de ma 36. lettem, összetettben így a 38. helyre ugortam. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem jó érzés. Persze ezt a vadászat, ragadozó, áldozat, stb képet kicsit árnyalja, hogy a vége felé úgy kézeld el, hogy egy 7.10-ben futó szerencsétlen 200 méter alatt megelőz egy 7.25-ös tempóval csoszogó kollégát. (fizikaszakosok, please ne számoljanak utána légyszíves).

Szóval meglepően jól ment és meglepően alacsony pulzusokkal és érzésre is jobban éreztem magam, mint tegnap. A 150-es határt most 35-nél léptem át, ha megint átklikkelsz a Strava edzésre itt fenn és bekattintod a tempót, meg a pulzust, kicsit talán síkabb a pulzus, mint tegnap. A maratonom 4:27:16 lett, most visszanéztem a tegnapi 4:21:30 ha jól látom,  jó érzés azért hogy két nap alatt futok száz kilométert és napi maratonjaim perrcekkel 4:30 alatt vannak. Őrület és egy csoda az emberi szervezet, hogy ilyen átalakulásra képes. A szigligeti vár előtt valahol ott volt egy summa 100 kilométeres tábla, azért döbbenet, hogy két nap alatt futottam 100 kilométert, eddig ennyit még sohasem és még egy ideig ez így marad, mert a következő kettő szakasz csak 95 környéke lesz.

Holnap egy 45,2 kilométeres sprintszakasz, de ahogy látjátok elég dimbes-dombos. El lehet azért rontani és elég sokan állítólag itt rontják el. Péter Attila mondott reggel valami statisztikát, hogy ha a szintidőn belül végigtolod a BSZM-et (8perc feletti átlagtempó), akkor is a mezőny első felében érsz be, annyian adják fel a végére. Szóval eddig jól állok. De most fekszek, holnap jövök.2nap_szintterkep_2013

 

2016-03-18T21:07:29+00:00