90 napos emberkísérlet – 2. nap

Ahh, mindjárt vége a napnak, szóval ez a 2. és a 3. nap naplója együtt. Bocsi, de csak most keveredtem ide. Éljen a home office, éljen a magyar szabadság, éljen a haza! Mindig itthon vagyok, tehát mindig a munkahelyen vagyok, de ez egy másik poszt és nem ennyire panaszos a dallama, csak most itt a nap vége és csak most keveredek ide.

Szóval az van, hogy péntenként és hétfőnként mérlegelünk a Plandurance Walk2Run csoportjában. A reggeli mérés háztól-házig halad, dobbantottam is gyorsan egy 96,3kg-t. -1,8kg Az első pár nap persze mindig becsapós, utána jön a fekete leves.  Leves egyébként nem jött, nagyságrendileg ezeket toltam be csütörtökön:

Reggeli: Tea, csirkemell sonka, paradicsom, abonett (187 kcal,22 g szénhidrát, 15 g fehérje, 4 g zsír)
Ebéd: Marha hátszín fetával, grillezett paprika csíkokkal, jázmin rizs (656 kcal,61 g szénhidrát, 43 g fehérje, 26 g zsír
Vacsora: Pulykagombócok gyömbéres szilvamártással, sült édesburgonya (332 kcal,28 g szénhidrát, 28 g fehérje, 11 g zsír)
Edzés után: Dupla meggyes mascarponekrém rizsszelettel, extra fehérjével (414 kcal,46 g szénhidrát, 19 g fehérje, 16 g zsír)
Uzsonna: Málnás túrókrém (267 kcal,10 g szénhidrát, 27 g fehérje, 13 g zsír)
 
Mivel már a péntekin is túl vagyok, azt is beírom:
Reggeli: (Rizsszelet, tonhalkrém, paradicsom, limonádé (274 kcal,15 g szénhidrát, 25 g fehérje, 12 g zsír)
Ebéd: Kung-pao csirke pirított tésztával (487 kcal,45 g szénhidrát, 39 g fehérje, 16 g zsír)
Edzés után: Dupla erdei gyümölcsös zabpehely extra fehérjével,mazsolával (503 kcal,61 g szénhidrát, 33 g fehérje, 13 g zsír)
Uzsonna: Mandulás eperturmix (l,17 g szénhidrát, 9 g fehérje, 6 g zsír)
Vacsora: Csirkemell Sztroganoff módra (gombás-joghurtos-csemegeuborkás), durum tésztával (442 kcal,45 g szénhidrát, 40 g fehérje, 11 g zsír)

A sasszemű olvasó észre veheti, hogy a vacsora nem a Plandurance menü része, ez úgy történhet, hogy szánt szándékkal Enikő tegnapi ebédjét ettem meg, mert a nagy eszemmel arra nem gondoltam, hogy ez a Plandurance menü dolog hétvégén nincs, magyarán szombatra és vasárnapra nem rendeltem kaját, így akárhogy is ajánlotta fel Frau DK az ő kajáját a 90 napos emberkísérlet oltárán, egy dolog biztos:

BE FOGOM SZOPNI!

Méghozzá idejekorán. Ugyanis, egész hétvégére nincs kajám, saját messzi-földön híres akaraterőmre kell támaszkodnom, Enikő jófejségből meghagyott kajáival holnap még el tudok szandizni, de aztán vasárnap lecsap a pallos és pont az NFL nézés közepén leszek a legéhesebb, a picsába, de hol van még a szombat és vasárnap esti NFL kísértés, addig még beszélnünk kell valami sokkal súlyosabbról…

Füstölt-sajtos-tejfölös lángos

Két dolog nem tiszta. Egyrészt nem tudom, hogy kell-e ezek közé kötőjel és ha igen, akkor miért, másrészt meg az nem tiszta, hogy pontosan hol és mikor alakult ki ez a már-már szexuális vonzalom köztem és a füstölt-sajtos-tejfölös lángos között. Amikor ide a Kőbánya-Kispest-Lőrinc bermuda háromszög, légifolyosóktól hemzsegő tengelyébe költöztünk, akkor igazán nagy dilemmával találtuk magunkat szemközt: a kispesti, vagy a lőrinci piacra járjunk hétvégenként?

Gyáli gyerek vagyok, nekem a piac volt a jelem az oviban, Enikő meg a Campo de Fiorin töltött óráinkat éli újra és újra, szóval családi döntés keretében minden áldott hétvégén SZKP (Szent Közös Program) a piacozás. A költözésünk idején valamiért a kispesti piacra jártunk, de aztán a lőrinci piac hangulata átcsábított minket. Na és a lényeg :a füstölt-sajtos-tejfölös lángos.Tényleg nem tudom, hogy kell-e kötőjel, de a lángos füstölt sajt nélkül, az olyan, mint a Trónok harca 8. évada. Elmegy, de nem az igazi.  A kispesti piacos lángosos ezen a ponton bukta a garantált és kiszámítható heti bevételt, ugyanis ahogy nekünk a piacozás szent program szombatonként, úgy a lángosozás a piacon is szent program és őszinte leszek:

ez most így ebben a 90 napban kurvára nehéz lesz

Úgy ráálltunk erre a szombati lángosozásra, hogy Zacher Gábor legyen a talpán, aki minket erről lepattint. Értem én, hogy vannak kihívások az életben, napok, amikor erősnek kell lenni, döntések, amik aztán meghatározzák az életünket, de ez most így kemény lesz. 

 

2020-01-10T21:44:00+00:00